Hoe herken je jaloerse mensen
Hoe herken je

Hoe herken je jaloerse mensen?

Jaloezie komt meestal voor in relaties, omdat je bang bent dat iemand je geliefde zal afnemen. Het kan ook op het werk gebeuren, bijvoorbeeld als een functie vrijkomt en vervangen wordt door een andere collega of als je voortdurend gepasseerd wordt voor promotiekansen. Schoolgaande kinderen zijn vaak jaloers omdat ze niet alleen naar kleren verlangen maar ook naar dure, terwijl families die erfenissen hebben daar ook erg jaloers op zijn

Kritiek hebben kan een teken zijn van jaloezie

Kritiek is een gevoelig onderwerp. Het is vaak moeilijk te weten wanneer iemand het goed bedoelt of dat hij je met zijn woorden en daden probeert te kwetsen. Kritiek kan een uiting van bezorgdheid zijn, maar het heeft ook de potentie van negatieve energie die jaloezie met zich meebrengt – waardoor je beste vriendin kritiek op je zou kunnen hebben! En dan zijn er nog die mensen die kritiek op Facebook zullen plaatsen in plaats van het een ander rechtstreeks te vertellen, want zo krijgen ze alle aandacht zonder enige verantwoordelijkheid te hebben voor wat er verder zou kunnen gebeuren – waarschijnlijk zijn ze zelf alleen maar jaloers.

Als mensen over je roddelen kan het een teken van jaloezie zijn

Mensen praten achter je rug om: Roddelen is een van de krachtigste tekenen van jaloezie. De persoon die je altijd beschuldigt wil ten koste van jou in het bijzijn van anderen de draak steken omdat hij jaloers is. Om allerlei redenen zou het niet gepast zijn als hij dit in je bijzijn zou doen en daarom doet hij het achter je rug als je weg bent, zodat er geen kwaad kan komen van zijn woorden die hardop gesproken of opgeschreven worden zodat iedereen ze kan zien (en lachen).

Als iemand je probeert ongelukkig te maken kan dat zijn uit jaloezie

Proberen iemand ongelukkig te maken: Er is een verschil tussen iemand bekritiseren en hem ongelukkig maken. Een jaloers iemand zal altijd proberen je te devalueren om goed over zichzelf te kunnen denken, waardoor hij nooit ergens blij mee is!

Jaloezie kun je beter vermijden

Als jaloezie de overhand neemt, beginnen we dingen te denken als: “Had hij mij maar gekozen!” of “Zij is zo veel beter dan __” Maar deze gedachten zijn giftig. In plaats daarvan moeten we proberen ons op onze eigen sterke en zwakke punten te concentreren zonder ons met anderen te vergelijken; dan zullen die gevoelens voorgoed verdwijnen en dat levert je meer vreugde op dan wanneer je jaloers blijft.

Author Image
Ruben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *