Wat is

Al je vragen over energiezuinige LED verlichting beantwoord

LED verlichting is één van de meest energiezuinige soorten verlichting die er bestaat. LED verlichting gebruikt slechts een klein percentage van de energie die traditionele verlichting nodig heeft om hetzelfde effect te bereiken. Dit maakt LED verlichting ideaal voor gebruik in huis, op kantoor of in andere openbare ruimtes. LED verlichting is ook ontzettend duurzaam, wat betekent dat je er langer mee kunt doen voordat je ze hoeft te vervangen.

Waar staat LED voor?

LED staat voor Light Emitting Diode. Dit zijn kleine lichtgevende diodes die worden gebruikt in allerlei soorten elektronische apparaten, van televisies tot computers en van mobiele telefoons tot verlichting. LED’s gebruiken slechts een klein beetje stroom, maar kunnen toch een heel helder licht produceren.

Wat zijn de voordelen van energiezuinige LED verlichting?

LED verlichting is veel energiezuiniger dan traditionele verlichting, zoals gloeilampen of spaarlampen. Dit komt doordat LED’s minder stroom nodig hebben om hetzelfde licht te produceren. LED verlichting is ook veel duurzamer dan traditionele verlichting. LED’s gaan veel langer mee voordat ze kapot gaan, wat betekent dat je ze minder vaak hoeft te vervangen. Dit maakt LED verlichting een duurzame en kostenefficiënte keuze.

Hoe gebruik je energiezuinige LED verlichting?

Energiezuinige LED verlichting gebruiken is heel eenvoudig. Je kunt ze gewoon inschakelen wanneer je verlichting nodig hebt, net zoals je met traditionele verlichting zou doen. LED verlichting is geschikt voor gebruik in allerlei soorten ruimtes, van huizen tot kantoren. LED verlichting is ook veilig voor gebruik in kinder- en slaapkamers, omdat ze geen ultraviolette of ioniserende straling uitstoten.

Waar moet je op letten als je LED verlichting in huis plaatst?

Als je energiezuinige LED verlichting in huis wilt plaatsen, is het belangrijk om te weten welke soort verlichting je nodig hebt. Er zijn allerlei soorten LED verlichting verkrijgbaar, van heldere witte verlichting tot zachte, gedimde verlichting. Kies de verlichting die het beste bij jouw wensen past.

Kleurtemperatuur

is ook belangrijk om te overwegen. De licht temperatuur wordt gemeten in Kelvins en geeft aan hoe ‘warm’ of ‘koud’ het licht is. Warmere tinten, zoals 2700K, zijn meer geschikt voor sfeervolle ruimtes, terwijl koelere tinten, zoals 6000K, perfect zijn voor ruimtes waar je helder licht nodig hebt, zoals de keuken of de badkamer.

Lumen

Als je energiezuinige LED verlichting gaat kopen, is het belangrijk om te letten op de lumen output. Lumen is een maat voor het licht dat een lamp uitstoot. Hoe meer lumens, hoe helderder het licht. Een standaard 40 watt gloeilamp produceert ongeveer 400 lumens. Een LED lamp met dezelfde lumen output zal ongeveer 6 watt verbruiken. Dit betekent dat je met LED verlichting maar een klein percentage van de stroom nodig hebt om hetzelfde licht te krijgen.

CRI

CRI staat voor Color Rendering Index. Dit is een maat voor hoe goed een lamp kleuren weergeeft. Een hogere CRI betekent dat kleuren beter zullen worden weergegeven. Een CRI van 80 of hoger is ideaal voor gebruik in huis. De kwaliteit van de licht en de lamp is dan ook beter.

Author Image
Ruben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *