Hoe kan ik

Gastbloggen, is dat iets voor jou?

Hou jij van blogs schrijven en doe je dit vaak voor jezelf, maar wil je dit ook voor anderen doen? Wellicht is gastbloggen dan iets voor jou. Je schrijft dan in principe een blog voor een website van iemand anders, waarin je bepaalde informatie weggeeft die handig is voor de bezoekers van de desbetreffende website. Je kunt een gastblog dan ook schrijven voor elke website die hiervoor open staat. En tegenwoordig zijn dit soort blogs belangrijker dan ooit, omdat iedereen online is en op het internet zit. Zodra iemand wat wil weten, pakt diegene zijn laptop of mobiel om hetgeen op te zoeken via Google. Wil jij je verhaal vertellen door middel van een gastblog?

Je verhaal vertellen in een gastblog

Als jij je verhaal wil vertellen in een gastblog, omdat je het idee hebt dat mensen hier iets aan hebben, dan is het aan te raden om dit te doen. Je kunt dan een bepaald publiek bereiken en mensen bijvoorbeeld helpen met je verhaal. Je kunt dit overigens ook doen voor je bedrijf, zodat je meer bekendheid creëert voor je bedrijf. Zeker als je als bedrijf een gastblog mag schrijven op de website van iemand anders, bereik je een ander publiek wat je normaal gesproken waarschijnlijker moeilijker zou kunnen bereiken. En wist je dat je op sommige website je blog gratis mag publiceren? Dit is al helemaal een reden om een gastblog te schrijven. Het kost je even tijd, maar het zorgt er wel voor dat je bedrijf gemakkelijk online gepromoot wordt.

Gratis je blog publiceren

Ja, het is bij sommige websites mogelijk om je blog gratis te publiceren. Vaak vragen websites er namelijk wel iets voor terug, omdat jij er natuurlijk ook weer een nieuw bereik mee krijgt. Wel moet je je vaak aan een aantal voorwaarden houden als je een gratis gastblog mag publiceren. Dit zijn voorwaarden zoals het schrijven van een unieke tekst, het artikel moet minimaal 400 woorden bevatten en het artikel moet bestaan uit 2 links. Het ontwerp kan meestal over van alles gaan, maar uiteraard niet over 18+ onderwerpen. Heb jij bijvoorbeeld een bedrijf dat zich bezighoudt met gezond eten? Dan kun je hier een artikel over schrijven zodat je de mensen iets kan uitleggen over een gezond leven, en hoe jij als bedrijf hun zou kunnen helpen. Je kunt echt alle kanten opgaan met een gastblog. Het is dan ook belangrijk dat je het artikel op een interessante manier schrijft, zodat het de lezers triggert om actie te ondernemen. Ga jij een gastblog schrijven voor je bedrijf?

Author Image
Ruben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *