Hoe lang blijft rode wijn goed?
Hoe lang kun je

Hoe lang blijft rode wijn goed?

Rode wijn blijft ongeveer 3-5 dagen goed nadat een geopende fles is ingeschonken

Op het moment dat je de laatste slok van je favoriete rode wijn neemt, is het tijd om te gaan bedenken wat je met de geopende fles gaat doen. Als je niet de hele zaak in één avond wilt opdrinken, zijn er een paar mogelijkheden om hem te bewaren tot je weer klaar bent om hem te drinken. Eén optie is elke dag een beetje bewaren en dat in een ander bakje gieten voor later gebruik. Een andere optie is een deel van de overgebleven wijn in een luchtdichte pot of fles te doen, waardoor hij tot 3-5 dagen na opening vers blijft

Bewaar de geopende fles op een koele, donkere plaats zoals uw koelkast of voorraadkast om het oxidatieproces te vertragen

Als je een fles wijn hebt die geopend is en de hele dag buiten heeft gestaan, is het belangrijk hem op een koele donkere plaats te bewaren. Zo blijft de smaak vers. Als je hem boven op je koelkast of bij een open raam bewaart, zal door de warmte meer alcohol uit de wijn verdampen, waardoor de smaak kan veranderen.

Als u niet alles in één keer wilt opdrinken, giet u wat over is in kleinere flessen en bewaart u die in de koelkast

Ik ben er normaal niet zo’n voorstander van om minder wijn te drinken, maar dit is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat je geen van de kostbare vloeistof verspilt. Als je net als ik de neiging hebt om je hele glas in één keer leeg te drinken, kan het moeilijk zijn om een fles op te drinken voor hij bederft. Giet wat over is in kleinere bakjes en bewaar wat van die smaak voor later!

Houd wijn uit de buurt van licht en warmte, want beide kunnen het oxidatieproces versnellen

Als je een fles rode wijn koopt, is het belangrijk hem in de juiste omstandigheden te bewaren. Wijn bestaat uit veel verschillende moleculen die met licht en warmte kunnen reageren. Rode wijnen zijn extra gevoelig omdat ze meer pigmenten zoals anthocyanen bevatten die die rijke kleuren produceren als ze afbreken. Om te voorkomen dat je wijn een afwijkende kleur of smaak krijgt, moet je ze uit direct zonlicht houden, waar de hele dag zon op staat, en ze niet blootstellen aan langdurige hitte (zoals boven op een radiator).

Author Image
Ruben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *