Hoe lang leeft een vlieg?
Hoe lang kun je

Hoe lang leeft een vlieg?

De levenscyclus van een vlieg is ongeveer 4 weken

De levenscyclus van een vlieg duurt ongeveer 4 weken. Ze doorlopen vier stadia: ei, larve, pop en volwassene. Het larvenstadium kan 1 tot 2 dagen duren. Het popstadium duurt 3-4 dagen, en de volwassenen leven tot twee maanden.

Vliegen leggen eitjes op rottend materiaal, die na 2-3 dagen uitbroeden tot maden

Het is een feit dat veel mensen moeilijk te verkroppen vinden, maar vliegen leggen eitjes op rottend materiaal, die na 2 dagen uitgroeien tot maden. Deze insecten zie je vaak in vuilnisbakken en op andere plaatsen waarvan bekend is dat voedselresten zich ophopen. Ze zijn ook de plaag van tuiniers overal, vooral van degenen die hun tuin steeds brandschoon houden. Wat kun je tegen deze vervelende beestjes doen? Je kunt proberen ze met insecticide te bespuiten of je kunt investeren in een elektrische vliegenmepper!

De larven leven 1 week tot 3 maanden voordat ze in poppen veranderen en daarna in volwassen vliegen

De larven die je rond je huis ziet kruipen zijn een plaag die ernstige schade aan de structuur van je huis kan toebrengen. Dit ongedierte leeft 1 week tot 3 maanden voor ze in poppen veranderen, en slechts één vrouwtje kan in haar leven tot 150 eitjes leggen.

Volwassen vliegen leven ongeveer 5-7 dagen bij warm weer of tot 10 dagen als het buiten koud is.

Er zijn veel verschillende soorten vliegen, maar degenen die je ons bij warm weer het vaakst ziet lastig vallen heten volwassen huisvliegen. Volwassen vliegen leven ongeveer 5-7 dagen bij warm weer of tot 10 dagen bij koelere temperaturen. Ze kunnen beginnen met broeden zodra ze uit hun popstadium komen en zullen eitjes leggen binnen een dag na het uitkomen. Ze voeden zich met organisch materiaal, vooral planten en vruchtensappen, vandaar dat ze bij vuilnisbakken en composthopen gevonden worden als het buiten warm is. Soms noemt men ze “fruitvliegjes”, maar dat is niet altijd juist want er zijn andere soorten insecten die ook onder deze naam voorkomen. Deze vervelende beestjes vliegen naar binnen als ramen of deuren open staan.

Als de temperatuur onder 7 graden blijft, kan de volwassen vlieg meer dan een maand zonder voedsel overleven

Als de temperatuur daalt, denk je misschien dat insecten zullen sterven. Maar sommige insecten zijn in staat te overleven, zelfs als het buiten onder het vriespunt is! Een daarvan is de volwassen vlieg. Als de temperatuur onder de 7 graden blijft, kan dit insect een maand lang leven en in je huis of tuin verder broeden. De larven van deze vlieg voeden zich met rottende planten en dieren, wat betekent dat ze helpen ons milieu schoon te houden door voedingsstoffen terug in de bodem te recyclen. Dus hoewel ze misschien smerig lijken, bewijzen vliegen ons allemaal een belangrijke dienst!

Author Image
Ruben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *