Hoe lang Ei Koken?
Kook een ei gedurende 10 minuten in een pot met water
Het kokende ei is een klassiek ontbijtgerecht. Het bestaat al eeuwen en is nooit uit de mode geraakt. Maar hoe kook je een ei? Je moet de pan met water op je fornuis gebruiken en verhitten tot het kookt, dan de eieren in een pan doen waar ze allemaal in passen met ruimte voor uitzetting, de eieren bedekken met koud stromend kraanwater of goed gekoeld gefilterd water, ze terugbrengen tot een zacht rollende kook op matig vuur zonder de brander uit te zetten, en timen tot er 10 minuten verstreken zijn.
Leg het ei na het koken in koud water
Maar wat als je je ei te gaar hebt gekookt? Dat is geen ramp- volg gewoon deze stappen om het te verhelpen. Leg het ei na het koken in koud water om te voorkomen dat het verder kookt en dat er nare geurtjes ontstaan.
Leg eieren op hun kant als je ze kookt
Als je wilt dat de dooier in het midden van het ei zit als het gekookt is, leg het dan op zijn kant!
Kook de eieren op een laag vuur
De sleutel tot het koken van perfecte hardgekookte eieren is een laag vuur gebruiken en met water bedekken; haal van het fornuis als ze gaar zijn, zodat ze niet overkoken!
Laat de eieren afkoelen voordat je ze pelt
Pel er voorzichtig slechts zoveel van de schaal af als nodig is om te eten, zodat meer van het wit aan de bovenkant intact blijft. Zo blijft je ei vochtig. Bewaar je restjes in een luchtdicht bakje een nacht in de koelkast (of tot vijf dagen).