Hoe lang gaan remschijven mee?
Hoe lang gaan

Hoe lang gaan remschijven mee?

In dit bericht wordt de vraag beantwoord: hoe lang gaan remschijven mee? Remschijven zijn te vinden in alle soorten voertuigen, en ze leveren een dienst die essentieel is om vooruit te komen. Ze werken door kinetische energie van motorvermogen om te zetten in warmte-energie door wrijving met het remoppervlak. Dit omzettingsproces creëert warmte, waardoor de temperatuur van rubberen remblokken toeneemt voordat ze te zacht of te hard worden om veilig te kunnen stoppen. De gemiddelde levensduur van remmen varieert afhankelijk van vele factoren, zoals leeftijd en type voertuig, rijstijl, klimaatomstandigheden en zelfs in welk land je woont!

Hoe lang gaan remschijven van een auto mee?

We veronderstellen dat u wilt weten hoe lang een remschijf van een auto meegaat . De gemiddelde levensduur van een remschijf voor auto’s is ongeveer tussen de 32.187 tot 80.467 km. Maar dit zal afhangen van uw rijstijl. Voertuigen met hoge prestaties kunnen nieuwe schijven nodig hebben bij de helft van de levensverwachting, terwijl sedans zich pas zorgen hoeven te maken na ongeveer 160.000 kilometer. Voor een hatchback zijn nieuwe schijven meestal nodig na ongeveer 64.067 kilometer.

Hoe lang gaan remschijven van een motor mee?

We veronderstellen dat u wilt weten hoe lang een remschijf voor motorfietsen meegaat . De gemiddelde levensduur van remmen en remblokken op het voorwiel is ongeveer 50% langer dan op de achterwielen als gevolg van verschil in manier van remmen. Dit betekent dat onder normale omstandigheden de voorrem van uw motorfiets ongeveer vijf keer zo lang meegaat als de achterrem, met een gemiddelde levensduur van 32 187 km voordat vervanging noodzakelijk is. U kunt dit verminderen door agressief te rijden of door over onverharde wegen te rijden die meer slijtage veroorzaken. Als u regelmatig rijdt, moet u uw remmen ten minste om de 12 maanden vervangen.

Hoe lang gaan remschijven van een groter voertuig mee?

Voor grotere voertuigen zal de gemiddelde levensduur van de remmen afhangen van hoe vaak u ze gebruikt en welk type onderhoud ze nodig hebben. De meeste vrachtwagenchauffeurs vervangen hun remmen bijvoorbeeld om de 19 339 km of minstens twee keer per jaar.

Voor bedrijfsvoertuigen zoals bussen en vrachtwagens wordt aanbevolen het remsysteem na elke 16048 kilometer te vervangen. Dit klinkt misschien als veel, maar dit zijn zware machines met een zeer hoog gewicht in tegenstelling tot personenautomodellen. Er zij ook op gewezen dat voor vrachtwagens die standaard met ABS zijn uitgerust, deze tijdspanne kan oplopen tot 130% aangezien ABS de remafstand met ongeveer 30% vermindert.

Hoe weet je dat je nieuwe remschijven nodig hebt?

Een goede manier om te zien of uw voertuig nieuwe remblokken nodig heeft, is wanneer de bestuurder een piepend geluid uit de remmen kan horen komen.

Sommige bestuurders merken zelfs dat ze harder op hun rempedaal moeten duwen voordat het aangrijpt, dit is ook een indicatie dat er iets aandacht nodig heeft. Als u tijdens het remmen het gevoel hebt dat uw auto naar voren trekt, is het tijd voor nieuwe remblokken, omdat versleten remblokken minder wrijving produceren dan nieuwe en daarom de auto niet effectief kunnen afremmen.

Dus als u wilt weten hoe lang remschijven meegaan, dan is het antwoord veel langer dan u misschien denkt!

Author Image
Ruben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *