Hoe lang gaat een matras mee?
Hoe lang kun je

Hoe lang gaat een matras mee

Hoe lang gaat een matras mee

We brengen een derde van ons leven op een matras door, dus het is geen wonder dat veel mensen zich zorgen maken over hoe lang ze meegaan en wat ze kunnen doen om ze lang mee te laten gaan. In dit artikel bespreken we een aantal manieren waarop u de levensduur van uw matras kunt verlengen – van het kiezen van een kwaliteitsmerk tot het goed bewaren ervan.

Checklist voor u uw nieuwe type matras koopt

Hier zijn een paar tips als je van plan bent om een nieuw matras te kopen:Kies een kwaliteitsmatras.

Koop de juiste maat voor uw bedframe.

Zorg ervoor dat u het kunt retourneren als dat nodig is.

Draai de matras ongeveer om de zes maanden om – dit helpt om de slijtage in de loop van de tijd te egaliseren en vermindert stofmijt en allergenen die zich kunnen ophopen in de buurt van het slaapoppervlak van de matras;

Bescherm uw investering met een goede kwaliteit hoes die speciaal ontworpen is voor bescherming tegen morsen, vlekken en lichaamsvloeistoffen; de meeste mensen kopen er minstens twee keer per jaar een, maar wij adviseren vaker.

Kijk naar verschillende type matrassen zoals:

Koudschuim matrassen

Polyether matrassen

Het eerste wat u moet doen als u een nieuwe matras koopt voor de versleten matras, is er een kiezen die gemaakt is van kwaliteitsmateriaal en die lang meegaat. U wilt er ook zeker van zijn dat, als u het eenmaal hebt gekocht en mee naar huis neemt, u genoeg ruimte hebt in uw slaapkamer of logeerkamer waar u van plan bent deze nieuwe aankoop te gebruiken voordat u definitieve beslissingen neemt over de afmetingen; anders kan het hele proces ingewikkelder worden dan nodig – en niet te vergeten duur!

Tot slot, onthoud altijd: zelfs zonder garantie van de fabrikant, bieden de meeste verkopers een soort van garantie, dus er is echt geen risico wanneer u een nieuwe matras koopt.

Maten die u moet weten als u een nieuw matras gaat kopen

Uw breedtemaat is de afstand van de ene rand van uw matras tot de andere. De lengtemaat is de langste zijde, die loodrecht op de breedtemaat staat. Als u nog steeds onzeker bent over maten en afmetingen, onthoud dan dit:

Als u van plan bent om een nieuw bed te gebruiken in een kamer die al meubels of andere items heeft – zoals een kast – zorg er dan voor dat u rekening houdt met de extra ruimte die nodig is voordat u de afmetingen afrondt. U wilt ten minste 24 inch (of meer) rond alle zijden van uw huidige meubels om te kunnen bewegen zonder tegen iets anders aan te lopen!

Dit kan vooral belangrijk zijn als u van plan bent om beide mensen in die slaapkamer te laten slapen; houd rekening met de behoeften van uw partner wanneer u beslist hoeveel ruimte er tussen ieders lichaam moet zijn. Dat kan het verschil zijn tussen een vreemde nacht met nekkrampen en een hele comfortabele nachtrust.

Een andere. Uw lengtemaat is de langste zijde, die loodrecht op de breedtemaat staat. Als u nog steeds onzeker bent over maten en afmetingen, onthoud dan dit:

Als u rekening houd met het gebruik van een nieuw bed in een kamer die al meubels of andere items – zoals een nachtkastje- zorg ervoor dat om rekening te houden met eventuele extra ruimte die nodig is voordat u de laatste hand legt aan de afmetingen. U wilt ten minste 24 inch (of meer) rond alle zijden van uw huidige meubels om te kunnen bewegen zonder tegen iets anders aan te lopen! Dit kan vooral belangrijk zijn als u van plan bent om beide mensen in die slaapkamer te laten slapen; houd rekening met de behoeften van uw partner wanneer u beslist hoeveel ruimte er moet zijn.

Uitzoeken of je een allergie of gevoeligheid hebt

Hoe kun je erachter komen of je een allergie of gevoeligheid hebt?

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen nieuwe matrassen kopen, is om allergieën en overgevoeligheden te helpen verlichten. Veel deskundigen zijn het er zelfs over eens dat een meerderheid van de Amerikanen elk jaar aan een of meer soorten allergische reacties lijdt! Maar hoe komen we erachter of iemand een allergie heeft? De eerste belangrijke stap om dit uit te zoeken is het noteren van wat negatieve symptomen bij je partner teweegbrengt.

Als hij/zij rode ogen krijgt, een loopneus, niesbuien, benauwdheid – dit zijn allemaal mogelijke tekenen dat hij/zij last kan hebben van een aantal veel voorkomende allergenen zoals huisstofmijt (te vinden in meubelstof), huidschilfers van huisdieren (van honden en katten), pollendeeltjes (buiten) of andere factoren.

Hoe vaak slijten matrassen?

Een matras kan vele jaren meegaan voordat hij vervangen moet worden. Maar er zijn veel factoren die aan dit aantal bijdragen, zoals het gewicht van de persoon die het gebruikt en hoe vaak hij van houding verandert tijdens het slapen. Dit telt allemaal door in hoelang een matras mee gaat.

De beste manier om de levensduur van uw matras te verlengen is door hem niet te overbelasten met zware mensen of er te veel extra meubilair op te zetten (dit kan eventuele krakende geluiden luider maken). Een andere suggestie voor wie de hele nacht in één positie slaapt: overweeg om uw bed om de paar maanden 180 graden te draaien, zodat u steeds op een andere kant ligt – dit helpt ongelijkmatige slijtage te voorkomen!

Hoe kan een matras worden gerepareerd?

Als een matras te oud is om nog te worden gerepareerd, kan hij alleen nog worden vervangen. Dit proces van matrasvervanging wordt matrasrecycling genoemd en houdt meestal in dat de oude matras mee uit elkaar wordt gehaald om de onderdelen opnieuw te gebruiken voor een nieuwe matras.

Matras Vervangen

Heb je een type matras dat meer dan 10 jaar oud is? Als dat zo is, is het tijd om je matrasvervanging te plannen. Een nieuwe matras kan je helpen de slaapkwaliteit te verbeteren en de in de loop van de dag opgebouwde stress eruit te laten. Iedereen die al 10 jaar in een bed ligt zal je vertellen dat het niet alleen om comfort gaat, maar ook om veiligheid. Matrasfabrikanten raden aan matrassen om de 6-8 jaar te vervangen of wanneer ze tekenen van slijtage vertonen zoals doorgezakte veren, verkleuring, of afbladderende stof. Je matras vervangen is dan een heel goed idee.

Author Image
Ruben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *