Hoe lang kun je internetten met 1gb?
Hoe lang kun je

Hoe lang kun je internetten met 1gb

Hoe lang kun je internetten met 1gb? Dit is een interessante vraag. Wij zullen proberen om het antwoord hierop te geven, maar voordat we dit doen, moet je weten wat onder “internetten” wordt verstaan. Als je naar YouTube gaat en één video bekijkt van 10 minuten dan verbruik je 100 MB aan data.

1. Wat kun je met 1 GB per maand?

Een van de meest gestelde vragen over het internet is “hoe lang kan je met één GB aan data?”. Er zijn verschillende antwoorden op dat soort vraag, maar eigenlijk hangt het er ook af wat jij onder internetten schaart. Als je alleen maar op Youtube kijkt, dan zou je het aantal keer dat je moet opladen van een GB in maand gemiddeld 50-80 keer moeten doen.

Zolang als je niet naar Youtube kijkt, kan je internetten met één GB per maand prima doen. Webpagina’s gebruiken over het algemeen niet al teveel data. Zo heeft Facebook niet al te veel gebruik per maand bij een normale gebruiker. Het kunnen ook dingen als WhatsApp zijn die je dagelijkse verbruiken van je MB’s verhogen. Als je Constant plaatjes krijgt van mensen dan zou je snel kunnen zien dat het ook wel wat meer kan zijn. Dus je kunt uiteindelijk wel normaal over het internet surfen maar verwacht niet dat je heel ver komt als je ook filmpjes wilt kijken en andere grotere vormen van content.

Heb jij te weinig aan 1 gb? Maak een keuze

2. Is 1 GB veel dataverkeer?

1 GB is tegenwoordig niet al te veel als je ziet dat er tegenwoordig ook abonnementen zijn die 10 gb aanbieden voor een maand.

Deze zijn ook vaak wel wat duurder dan die waarbij je maar één GB hebt, maar als je heel veel data nodig hebt is de keuze natuurlijk goed om een abonnement te kiezen met meer GB. Je kunt de keuze maken om een abonnement met meer GB te nemen zodat je geld bespaart of je kijkt eerst of 1 GB bij je past en je kunt dan vaak tijdens de maand nog een hoger abonnement kiezen. Zo kom je niet voor onverwachte kosten te staan

3. Hoeveel kun je met 1000 MB?

Je kunt met 1000 MB ongeveer 100 minuten aan video’s kijken. Dit hangt natuurlijk ook af in welke kwaliteit je de video’s aan het bekijken bent. Als je video’s in 720p wilt kijken dan is 1000 MB praktisch genoeg voor 100 minuten video’s kijken. Als je meer wilt zul je geld moeten uitgeven aan een abonnement met meer GB.

Goedkoper mobiel internet nodig?

4. Wat kun je doen met 2 GB?

Met 2GB of zelfs 4GB kun je uiteraard meer dan met 1GB. Zo kun je bijvoorbeeld ongeveer 200 minuten aan video’s bekijken of meerdere intensieve games spelen. Natuurlijk zal dit ook afhangen van welke kwaliteit de video’s en games zijn die je speelt en daar komt bij dat mensen vaak Wifi aan hebben staan op openbare plekken waar je ook weer gebruik van kunt maken. Al met al is 1GB echt weinig, maar je kunt er wel mee leven.

Author Image
Ruben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *