Hoe werkt

Katten uit tuin houden azijn. Hoe werkt dat?

Katten vinden het heerlijk om in je tuin te graven

Er is niets frustrerender dan thuis te komen en je tuin vernield te vinden door de kat van de buren. Ze graven planten op, gooien potten met bloemen om en trekken zelfs graszoden omhoog! Je kunt proberen afschrikmiddelen te gebruiken zoals geuren die katten niet lekker vinden of dingen planten die ze niet zullen eten, maar er is één ding dat je nooit moet doen: ze wegjagen. Als je een kat de straat op jaagt kan hij door een auto aangereden worden en sterven.

Een paar ondiepe schaaltjes vullen met azijn en rond de omtrek van de tuin zetten

Er zijn een aantal manieren om katten weg te houden, maar sommige mensen denken dat de beste manier is door azijn te gebruiken. Katten hebben een hekel aan de geur en smaak van azijn, dus het is een effectief afschrikmiddel. Het kan gebruikt worden in combinatie met andere methoden zoals bewegingsgeactiveerde sproeiers of waterpistolen.

Er zijn veel video’s online die laten zien hoe deze techniek werkt. Je hoeft alleen maar je bakje te pakken en er wat azijn in te gieten en het dan neer te zetten op de plaats waar je niet wilt dat de kat komt!

Azijn zal katten ontmoedigen om in dat gebied te graven omdat het voor een kat slecht ruikt

Katten staan erom bekend nieuwsgierig en avontuurlijk te zijn. Ze verkennen graag alles wat nieuw is in hun territorium, wat hen er vaak toe brengt planten en bloemen in de tuin op te graven. Als je een kat hebt die graag je planten of bloemperken omspit, is hier wat je er aan kunt doen: besproei de plek met azijn! Azijn zal katten ontmoedigen om op die plek te graven omdat het slecht ruikt.

Als je geen azijn wilt gebruiken, probeer dan in plaats daarvan cayennepeper of chilipoeder

Als je een kat hebt en manieren zoekt om ze uit de tuin te houden, is hier een idee dat kan helpen! Katten houden niet van pittig voedsel. Je kunt cayennepeper of chilipoeder rond je planten strooien om katten af te schrikken er in te komen. Je hebt van beide specerijen niet veel nodig, want ze ruiken sterk en smaken heel slecht. Als je het aandurft, probeer dan af en toe ook wat in hun etensbakje te doen!

Je kunt ook kattenafweermiddel kopen in de dierenwinkel

Het kattenafweermiddel dat je in de dierenwinkel koopt is niet altijd de beste optie voor je huis. Er zijn veel verschillende soorten kattenafweermiddelen in omloop, en het is belangrijk dat je weet welke voor jouw behoeften het beste zal werken.

Hier zijn wat tips voor het vinden van een goed afweermiddel: 1) Wil je iets natuurlijks en veiligs, kijk dan naar een spray met citrusschillen of appelciderazijn. 2) Voor iets dat langer meegaat, probeer je een elektronisch apparaat.

Zorg dat er geen voedsel op je terrein rondslingert

Als je geen voedsel op je terrein hebt liggen dan zullen katten er minder snel voor kiezen om bij je langs te komen.

Author Image
Ruben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *