Hoe werkt

Scooter start niet door kou. wat nu?

Het is weer die tijd van het jaar! De sneeuw valt, de wind waait en het wordt kouder. Scooters zijn een geweldige manier om je in de winter te verplaatsen – maar soms starten ze niet door het koude weer.

Dit komt doordat kan de batterij niet genoeg stroom kan trekken om de motor te starten of omdat er teveel zuurstof in de lucht aanwezig is. Scooters zijn ontworpen voor zonnige dagen en warm weer, dus ze hebben niet veel aanpassingen voor koud weer in zich!

Je scooter in de winter en 5 tips om hem te starten als het koud is

Scooterbezitters kennen deze pijn maar al te goed:

Wanneer je je scooter het hardst nodig hebt, start hij helemaal niet. Hier zijn enkele nuttige tips voor het starten van een scooter bij koud weer:

1) Scooters lopen meestal beter op brandstof met een hoger octaangehalte dan gewone loodvrije benzine

2) Als u een elektrische starter heeft, zorg er dan voor dat deze genoeg lading heeft voordat u probeert de motor aan te zetten

3) Als de accuspanning onder de 10 volt daalt tijdens het rijden of opladen, zal hij een jump start nodig hebben om de batterij weer op te laden.

4) Vaak is het je brandstof/lucht verhouding! Dus een grotere sproeier of het luchtfilter sluiten telkens als je hem start kan vaak wonderen verrichten

5) De scooter verwarmen met een fohn , of het gebruik van een warmtelamp, kan helpen.

Raadpleeg een Expert over je scooter

Als je scooter na al deze stappen nog steeds niet start, dan kun je het beste een expert raadplegen. Scooters zijn lastige voertuigen en gedragen zich niet altijd zoals we willen!

Author Image
Ruben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *