Hoe werkt

Tekenen Makkelijk gemaakt

Tekenen kan een moeilijk, tijdrovend proces zijn. Iets voor de eerste keer tekenen kan voor sommige mensen aanvoelen als een onmogelijke taak. Tekenen makkelijk gemaakt is mogelijk met dit artikel! Tekenen is niet zo moeilijk als je denkt dat het is en ik ga je leren hoe je het moet doen in 3 simpele stappen. Volg deze drie stappen en je tekening zal er geweldig uit komen te zien!

Stap 1: Bij tekenen gaat het om vormen

Bij tekenen gaat het om vormen. Tekenen begint gemakkelijk met de meest elementaire vormen en van daaruit kun je details aan je ontwerp toevoegen. Probeer te beginnen met rechthoeken, cirkels en driehoeken om een basisomtrek voor je tekening te maken. Voeg dan gaandeweg kleinere vormen en lijnen toe om details in te vullen. Tekenen wordt gemakkelijker als je begint met de meest elementaire vormen.

Stap 2: Tekenen van de schets

Maak om te beginnen een lichte schets van je tekening op een vel papier om een idee te krijgen van hoe je wilt dat het er uit gaat zien. Hier kun je uitproberen hoe eenvoudig of ingewikkeld je project zal zijn voor je je helemaal toelegd op het project.

Neem vervolgens een potlood in je ene hand en gebruik je andere hand om het papier met stippen of streepjes. Je kunt ook een liniaal gebruiken om rechte lijnen te maken die de tekening meer een omtrek geven. Tekenen op deze manier is gemakkelijker.

Stap 3: Tekenen van het beeld

Als je tevreden bent met je schets, is het tijd om alle details en arceringen in te vullen. Op deze manier tekenen is belangrijk want daarmee kun je een realistischer beeld scheppen. Lichtjes tekenen met een potlood in het begin is aan te bevelen, want als je fouten maakt, kunnen die bij het tekenen van het eindprodukt gemakkelijk uitgewist en veranderd worden.

Gebruik tenslotte je gum om na elke stap alle lijnen op het papier zorgvuldig uit te gummen, zodat er geen verdwaalde sporen overblijven van de lijnen.

Conclusie over makkelijk tekenen

Tekenen is niet zo moeilijk als je zou denken. Tekenen kan intimiderend lijken als je voor het eerst begint maar als je je aan de bovenstaande stappen houd dan zul je merken dat het niet al te moeilijk is.

Author Image
Ruben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *