Wat kun je

Windows xp wachtwoord vergeten wat nu?

Het is altijd frustrerend als je je windows xp wachtwoord bent vergeten en niet meer kunt inloggen op windows. Je moet eerst de windows xp wachtwoord reset functie proberen om te zien of dat werkt.

Als dat niet werkt, heb je een paar opties. Een optie is om F8 in te drukken bij het opstarten en de administrator account te gebruiken om alle wachtwoorden te wissen of om een opstartdiskette te downloaden van het internet zodat je daarmee kunt opstarten en de wachtwoorden kunt wissen.

Deze blog post zal deze twee opties in detail onderzoeken!

Inloggen als administrator

Als je de computer start dan zie je vaak een zwart scherm met wat witte letters en cijfers. Nu moet je meermaals op F8 drukken tot windows xp start met een menu dat de windows geavanceerde opstartopties heet. Hier kun je inloggen met het administrator account.

Windows XP opstartdiskette

Als dit niet werkt, is je laatste mogelijkheid een windows XP opstartdiskette van het internet te downloaden en daarmee alle wachtwoorden te wissen, of als dat niet werkt moet je windows opnieuw installeren!

Windows XP opnieuw installeren

Dit kun je doen met de originele windows XP CD’s die je bij je computer kreeg of windows installatieschijven die je misschien gekocht hebt.

Je moet alle harde schijven behalve de Windows-schijf loskoppelen en een windows XP CD in je cd-rom steken terwijl je shift/Ctrl of F1 knop op het toetsenbord ingedrukt houdt, zodat hij van de schijf opstart in plaats van windows uit je systeemgeheugen te laten laden!

Als dit gedaan is, kun je de installatie starten en de stappen volgen om Windows XP weer opnieuw te installeren.

Author Image
Ruben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *