Vanaf hoe laat mag je lawaai maken
Vanaf hoe laat

Vanaf hoe laat mag je lawaai maken

De (vaak ongeschreven) regel is: bouwactiviteiten mogen alleen plaatsvinden tussen 7.00 en 19.00 uur.


Iemand op straat kijkt misschien met afgunst naar een bouwplaats en zou willen dat hij daar kon werken in plaats van op zijn huidige werkplek. Voor degenen die het geluk hebben bij een dergelijk bedrijf in dienst te zijn, lijkt het een geweldige kans die zijn eigen uitdagingen met zich meebrengt, zoals geluidsoverlast – iets wat formeel werd geregeld dankzij de circulaire bouwlawaai uit 1991 (vervangen in 2010).

Zolang mensen zich houden aan dit tijdsbestek voor activiteit gedurende een bepaalde dag, zullen er niet veel klachten komen en dus ook geen politiebezoeken of boetes wegens excessieve geluidsniveaus komen van meer dan 60 dBA(A).

Wettelijke regels over lawaai maken

De Nederlandse wet op bouwlawaai schrijft voor dat van 07.00 tot 19.00 uur slechts een bepaald geluidsniveau is toegestaan. Buiten deze tijden zal, indien werkzaamheden moeten worden uitgevoerd, een ontheffing moeten worden aangevraagd bij de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

De Nederlandse gemeente heeft het recht haar eigen regels voor bouwprojecten op te stellen en te handhaven. Deze voorschriften omvatten grenswaarden voor lawaai, trillingen, stof, stank en emissies die van toepassing zijn bij de bouw van gebouwen in uw omgeving. Als je op zoek bent naar een plek waar minder van deze problemen voorkomen bij de bouw van een kantoor of woning, dan is dit misschien informatie die het overwegen waard is om op te zoeken!

Author Image
Ruben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *