Wat kun je

Zeurende vrouw, Wat kun je er aan doen?

Dus je hebt het gevoel dat iemand aan het zeuren is op je, maar ze doen niet echt iets? Nou, als dit klinkt als je partner, dan is het misschien tijd om de relatie opnieuw te evalueren. Een zeurder doet meer dan alleen maar praten over wat hij of zij wil; hij of zij vraagt voortdurend om geruststelling en valideert zijn of haar eigen gedachten door anderen om bevestiging te vragen.

Hoewel sommigen misschien denken dat een beetje zeuren onschadelijk is in een relatie, kan het op de lange termijn extreme mentale schade aanrichten bij je geliefde.

Wanneer is je vrouw veel aan het zeuren?

Wilt u weten wanneer uw vrouw veel zeurt? Het antwoord is misschien niet wat u verwachtte. Het blijkt dat er bepaalde tijden van de maand zijn waarin vrouwen zich meer gestrest voelen en daarom vaker zeuren dan op andere momenten
Als je het zeuren wilt stoppen dan kun je beginnen met praten met je vrouw.

Het lijkt misschien alsof je vrouw zeurt zonder reden, maar er zijn vele redenen waarom ze dit doet en als je ze kunt begrijpen, dan zul je in staat zijn om haar te helpen! Ik zal een aantal van de meest voorkomende redenen waarom vrouwen zeuren onderverdelen in drie hoofdcategorieën:

  • Ze wil meer aandacht van haar man
  • Ze heeft meer hulp nodig met klusjes
  • Haar man vervult zijn rol als leider niet

Hoe geef je je vrouw meer aandacht als ze zeurt?

Heb je het gevoel dat je vrouw altijd om meer aandacht vraagt? Voel je je daardoor schuldig, of haatdragend? Je bent niet de enige. Het kan moeilijk zijn om je vrouw de liefde en genegenheid te geven die ze verdient als er zoveel andere dingen op ons bord liggen. Soms vergeten we wat belangrijk is en geven we geen prioriteit aan het geven van haar tijd en aandacht. Het goede nieuws is dat er niet veel voor nodig is om een verschil te maken in je relatie! Hier zijn vijf manieren om haar meer aandacht te geven

  • Zet de tv uit tijdens het eten
  • Lees samen boeken
  • Houd elkaars hand vast
  • Geef haar verrassingscadeaus
  • Zeg zo vaak mogelijk “Ik hou van je”

Hoe help je je zeurende vrouw met klusjes?

Hoe help je je vrouw met klusjes? Als je zoals de meeste mannen bent, is het antwoord waarschijnlijk niet genoeg. En als zij is zoals de meeste vrouwen, kan ze zich daaraan ergeren. Maar maak je geen zorgen! Het hoeft niet zo te zijn. Met deze vier eenvoudige tips om in huis te helpen, zul je je al snel afvragen waarom het zo lang duurde om er aan te beginnen.

  • Vraag haar wat er gedaan moet worden en bied aan haar te helpen;
  • Bied je diensten aan wanneer dat nodig is;
  • Geef niet op, zelfs niet na een of twee mislukkingen;
  • Houd rekening met specifieke verzoeken of waarschuwingen over bepaalde taken die misschien niet vanzelf gaan

Hoe vervul je leidersrol als man wanneer je vrouw zeurt

De eerste paar weken van het huwelijk kunnen heel spannend zijn. Je bent eindelijk in staat om al je tijd door te brengen met de persoon van wie je houdt en het is alsof je op lucht loopt! En dan komt de realiteit, en die wittebroodsweken beginnen te eindigen. Tussen werk, kinderen, huishouden, rekeningen… de lijst gaat maar door.

Het voelt vaak alsof er nooit genoeg tijd op een dag is voor beide mensen om alles gedaan te krijgen wat ze moeten doen. Wat doe je dan? Hoe zorg je ervoor dat niet één persoon de verantwoordelijkheid voor alles overneemt? De sleutel is leren hoe je een huwelijk vanaf het begin kunt leiden, zodat het later niet uit de hand loopt als het leven drukker wordt. Eén manier is door een gezamenlijke agenda te maken waarin beide partners evenveel bijdragen. Als man hoef je niet altijd de touwtjes in handen te hebben. Het is ook wel eens fijn om achterover te leunen.

Wanneer kun je beter mediation inschakelen?

Wanneer je hulp nodig hebt bij het oplossen van een kwestie die kan leiden tot een ruzie of gevecht, dan is mediation je beste gok! Deze praktijk biedt een onpartijdige derde partij die onbevooroordeeld naar beide partijen luistert en hen helpt hun problemen samen op te lossen door gebruik te maken van communicatievaardigheden zoals actief luisteren en het opbouwen van empathie.

Wanneer een echtpaar het niet eens lijkt te kunnen worden over een kwestie, roepen zij vaak de hulp in van een mediator. Deze persoon is getraind in communicatie- en onderhandelingsvaardigheden, waardoor beide partijen tot een soort overeenkomst kunnen komen. In de meeste gevallen gebeurt dit zonder een echtscheidingsprocedure te doorlopen of belangrijke juridische stappen te ondernemen.

De taak van een bemiddelaar is niet alleen om ervoor te zorgen dat beide partijen worden gehoord, maar ook om waar nodig advies te geven over hoe beide partijen bepaalde situaties moeten aanpakken. Het doel van bemiddeling in huwelijkstherapie is dat echtparen die al jaren getrouwd zijn en gedurende hun huwelijk onenigheid hebben gehad over verschillende onderwerpen, manieren vinden die het beste werken voor hen als individuen, terwijl ze hun huwelijk intact houden indien mogelijk.

Zoek je hulp van een Mediator? Kijk dan eens hier voor een mediator in de buurt.

Author Image
Ruben

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *