Hoe kan ik

Donkere was Stinkt. Hoe kan dat?

Is het je ooit opgevallen dat als je donkere was uit de wasmachine haalt, het stinkt? Donkere kleren staan erom bekend dat ze slecht ruiken als ze uit de wasmachine komen.

Donkere kleren zouden pas mogen stinken nadat ze zijn gedragen en daarna opnieuw zijn gewassen. Maar als je merkt dat er een vieze geur uit je donkere kleding komt direct nadat het uit de wasmachine komt, is er iets mis met je wasroutine.

In deze blogpost bespreken we de redenen waarom dit gebeurt en hoe je het kunt oplossen, zodat je donkere was niet meer stinkt!

Waarom stinkt gekleurde was wel en witte niet?

Laten we eerst eens praten over hoe wasgoed werkt. Donkere kleren zijn gemaakt van katoenvezels die gekleurd zijn met een of andere kleurstof. Als je deze donkere kleren in heet water wast, trekken de hitte en de agitatie de kleurmoleculen eruit.

Deze kleurmoleculen hechten zich aan andere materialen zoals vuil of wasmiddelresten, die zich kunnen ophopen als een ongewenste residu op de kleding. Donkere stoffen zijn meestal dikker dan witte stof, wat er ook toe bijdraagt dat er meer residu achterblijft.

Als je een vieze geur opmerkt in je donkere was nadat het uit de wasmachine komt, is dit waarschijnlijk te wijten aan te veel wasmiddel aanslag. Probeer minder wasmiddel te gebruiken bij het wassen en let erop dat de watertemperatuur niet te heet is.

Mogelijke oplossingen voor stinkende was

Als je hard water hebt, probeer dan een wasserette te gebruiken waar de machines met zachter water gevuld zijn. Donkere kleding heeft ook de neiging sneller te verbleken, dus als je donkere kleding in de loop van de tijd vele malen gewassen is, zal ze haar kleur verliezen en dit kan ertoe bijdragen dat er meer kleurstof resten op de stof achterblijven.

De enige manier om het residu te verwijderen is door te wassen. Donkere kleren zouden maar een paar wasbeurten nodig moeten hebben voor ze weer schoon zijn en niet meer naar ruiken!

Author Image
Ruben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *