Wat is

EPC lampje brand! Wat moet je doen?

Het EPC-lampje is een van de meest frustrerende problemen waar veel autobezitters mee te maken krijgen. Het kan verschillende dingen betekenen voor verschillende auto’s, maar over het algemeen duidt het op een probleem met het aandrijfsysteem. Dit blogbericht helpt u erachter te komen wat het EPC-lampje betekent en wat u moet doen

Welke merken hebben een EPC-lampje

Lang niet alle automerken hebben een EPC-lampje. Het is alleen van toepassing op de volgende merken:

  • Audi
  • Volkswagen
  • Skoda
  • Seat

Als het EPC-lampje brand dan moet u onmiddellijk het voertuig aan de kant zetten voordat het nog erger word. U kunt uw aandrijfas verder beschadigen als u niet onmiddellijk maatregelen neemt.

Dit EPC-lampje blijft branden tot het probleem is opgelost, ook al zet je je auto uit en probeer je hem opnieuw te starten. Je moet hem naar een garage brengen om dit probleem te laten verhelpen. Dit EPC-lampje kan door veel verschillende dingen getriggerd worden, maar een van de meest voorkomende oorzaken zijn dingen die te maken hebben met de aandrijving van de auto.

Remlichten en het epc lampje

In sommige gevallen kan het ook zijn dat de remlichten niet werken dus is het zaak om die gelijk te checken.

Zorg als u de auto gestopt heeft dat u op een veilige plek gaat staan en bel hulp om uw auto te slepen. Meestal kunt u het probleem niet naast de weg repareren dus moet uw auto naar een monteur.

Author Image
Ruben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *