Hoe kun je je haar sneller laten groeien?
Hoe kun je

Hoe kun je je haar sneller laten groeien?

Een van de meest gestelde vragen is: “hoe kan ik mijn haar sneller laten groeien?” Het antwoord op die vraag is eigenlijk vrij simpel.

Er zijn drie manieren waarbij je het best kunt starten om je haar te helpen groeien. Je kunt er ten eerste voor zorg dragen dat je genoeg water drinkt, ten tweede moet je aanvullende vitamines nemen en ten derde moet je proberen om minder slecht eten in te nemen.

1. Genoeg water drinken

Denk er om dat je op een dag gemiddeld minstens 8 glazen water drinkt. Dit wil zeggen dat je dagelijks ongeveer 2 of meer liter moet gaan drinken om er voor te zorg dragen om het haar sneller te laten groeien. Haargroei stimuleer je het meeste als je genoeg water drinkt zodat je hoofdhuid meer kan produceren. De beste manier om dit te doen is door regelmatig kleine hoeveelheden iedere keer opnieuw na elkaar te drinken in plaats van één grote hoeveelheid. Echter: zorg er wel voor dat je niet gaat overcompenseren en daarbij gaat overdrijven! Drink niet meer dan 2 liter per dag alleen maar om sneller haargroei te stimuleren. Dat heeft geen nut en is zelfs niet gezond.

2. Aanvullende vitamines om haren te laten groeien

Een andere manier om je haar sneller te laten groeien is door aanvullende vitamines in het lichaam binnen krijgen. Zoals de B-complex vitaminetabletten en C-tabletten die wij adviseren, zijn onderdeel van een gezonde voeding met diverse soorten fruit én vlees. Vitaminepillen helpen je niet alleen meer energieverlies tijdens inspanning of training wegdragen, maar bevorderen ook dat er meer haarwortels ontwikkelen.

3. Gezonder eten

Ten derde zou je kunnen overwegen om gezonder te gaan eten. Dit kan variëren van minder chips of snoep tot meer groentes en fruit, maar het gaat erom dat je goed voor jezelf blijft zorgen op de lange termijn als je wilt dat je haargroei verbetert.

  • Meer water drinken
  • Aanvullende Vitamines gebruiken
  • Gezonder eten

Conclusie

Je hoeft niet altijd na te denken wat dan wel beter is, maar het is slim om je haar te beschermen met een goede shampoo en ook aandacht te besteden aan je voeding.

Author Image
Ruben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *